Szlukovényi Tamás Heidi Levine Stephane Arnaud Hannah Hess Szigeti Tamás

A zsűri bemutatása

Szlukovényi Tamás
Szlukovényi Tamás
kurátor, a zsűri elnöke

Szlukovényi Tamás kurátor a Toronto/London székhelyű Archive of Modern Conflict-nál. Korábban 25 évig a Reuters hírugynökségnél fotóriporterként és szerkesztőként dolgozott. Állomásozott Magyarországon, Kanadában, Ausztriában, Oroszországban, Szingapurban és Angliában. Ezután a hírügynökség globális fotó főszerkesztője volt Londonban.

Heidi Levine Izraelben élő amerikai szabadfoglalkozású fotóriporter. Fotóriporteri pályáját az Associated Press izraeli tudósítójaként kezdte. Napjainkban a Sipa Press francia fotóügynökség munkatársa. Fotóriporteri pályafutása során a Közel-Kelet fontos eseményeiről tudósított. A legfontosabbak: az egyiptomi és a líbiai forradalom, a szíriai válság, az izraeli-libanoni háború és a Gáza Övezet konfliktusai. A harcokról és a hátországban készült képei a világ legjelentősebb kiadványaiban, így a Time, a Stern, a Focus, a Paris Match, a L'Express, a Newsweek, a The New York Times Magazine, és a The Sunday Times Magazine hasábjain jelennek meg. Az 2015 óta évente odaítélt Anja Niedringhaus Courage in Photojournalism Award első díjazottja.

Heidi Levine
Heidi Levine
fotóriporter
Stephane Arnaud
Stephane Arnaud
az AFP fotó főszerkesztője

Stephane Arnaud pályáját a Liberation francia napilap fotórovatában, majd az Imapress fotóügynökségnél kezdte. 2000-ben csatlakozott az AFP-hez. Történészi diplomával és egy párizsi újságíró iskolában szerzett oklevéllel kezdett képszerkesztőként dolgozni az AFP-nél. Később fotó főszerkesztő helyettes és az ügynökség európai szekciója vezetője lett. 2016 óta a AFP fotó főszerkesztője.

Hannah Hess politikatudományt, pszichológiát, földrajzot és közgazdaságtant tanult. Huszonöt éve kezdett szabadúszó képszerkesztőként dolgozni a European Pressphoto Agency-nél. Később hat éven át volt az EPA fotó főszerkesztője. 2018-tól az EPA tartalom fejlesztésért felelős igazgatója.

Hannah Hess
Hannah Hess
tartalom fejlesztési igazgató, EPA
Szigeti Tamás
Szigeti Tamás
fotográfus

Az elmúlt negyven évben napilapok és magazinok szerkesztőségében dolgozott fotóriporterként, illetve képszerkesztőként. A '80-as években díjakat nyert a Magyar Sajtófotó Pályázaton, sport és portré kategóriában. A '90-es évektől vesz részt a zsűri munkájában zsűritagként, illetve szervezőként. Kétszer volt a zsűri elnöke. 2015 óta a Magyar Sajtófotó Kiállítás kurátora.